VABIS
(Säterbygdens VA samfällighetsförening)

Sammanfattning arbetsdagar

Vi från styrelsens sida vill tacka alla er som kom och deltog i våra arbetsdagar. Superbra jobbat!
Hela stamledningen har setts över, mängder av sten har plockats upp och körts iväg och vi har också kunnat se över var vi behöver fylla på lite mer jord och grus. Stängsel har ordnats och vi har fått undan skräp som blivit kvar av gamla rör och slangstumpar.
stensalming.jpg
Vi kommer att kontakta er igen då vi fått fyllnadsmassorna och då vi kan behöva lite folk under en dag eller eftermiddag som kan hjälpa oss fördela ut detta. Hoppas att ni kan tänka er ställa upp även då så att vi kan känna oss så gott som färdiga för nu.
Vi har även fått bättre koll på vilka vi är som bor i bygden och som är med i samfälligheten och vi har kunnat njuta av god korv och ljuvlig musik vid lunchen. Vi tycker att det har varit superroligt att ha er med i arbetet och att ni kunnat ställa upp. Det blir både enklare och en större samhörighet då vi gör sånt tillsammans!

Vi fortsätter att jobba framåt för samfällighetens bästa. Vi hoppas att ni är villiga att hjälpa till nästa gång något liknande eller något annat behöver ordnas med.

Nu väntar vi bara på blåsning av fiber vilket alla fått information om hem i brevlådan.

Vi ses igen!

/ Styrelsen

Information!

Se nu till att ni inte har skarvsladdar eller förlängningssladdar inkopplade i vattenpump osv. Det är lätt hänt att olyckan är framme nu när gräset är grönt och ska klippas. Det kan också vara djur som går i trädgården som drar ut dem. Det skulle kunna leda till ett onödigt avbrott eller en onödig utryckning av hjälp att fixa pumpen.

Er första faktura för vatten kommer i juni då vi åkt runt och läst av mätarna.

Styrelsen har även diskuterat detta med Arvodesersättning.
Vi har, efter kontakt med liknande samfälligheter, kommit fram till att varje hushåll betalar 1500 kr/år och att dessa pengar sedan skattas, dras avgifter från samt delas ut till styrelsen som arvode för den tid som läggs på detta. Tänk även på att det tyngsta lasset redan är draget. Men vi ser det som nödvändigt för att kunna bygga en stabil grund att stå på inför framtiden.


Ha en bra vår och sommar! Håll koll på hemsidan för mer information!

Varma hälsningar/ Styrelsen