VABIS
(Säterbygdens VA samfällighetsförening)

Lägesrapport november 17/11 2018

Hej på er!

Här händer det grejer och i skrivande stund är 16 stycken fastigheter inkopplade.
Nästa laddning med tankar och pumpar har anlänt till parkeringen gamla församlingshemmet och de som är näst att hämta ut sitt material blir kontaktade av Frida.

Fokus ligger såklart på installationer till alla fastigheter just nu, i andrahand kör vi bort sten och fyller med grus där det behövs, det hoppas vi att alla våra medlemmar kan vara överens om eftersom alla självklart vill ha vatten så fort som möjligt och behovet av nytt vatten hos vissa är väldigt stort.

Det rullar på bra hittills, tidsramen för arbetet ändras hela tiden beroende på vad som ska utföras inne på era egna fastigheter men det ser fortfarande ut som att majoriteten av tankarna är installerade före jul, väldigt roligt!

Medlemsmötet den 18/10 gick bra och ni som närvarade fick all information vi har. Det var glada medlemmar som lämnade Stöpenskolans matsal. Under mötet gavs all information gällande gräddhyllans samfällighet och våra ledningar till vattentornet på den sidan. Angående detta har vi ingen ny information att ge er.

Viktigt!
Vi har köpt ett nyckelfärdigt jobb gällande installationen av tank och pump, detta för att systemet som vi köpt in av skandinavisk kommunalteknik ska installeras av behörig för att garanti ska gälla.
Man får alltså inte gräva ned och fylla igen tanken eller installera den själv.
Att gräva på sin egen tomt och koppla sin egen el har inte samfälligheten något att göra med i sig, men ska något av detta slag göras så måste man först komma överens med vår entreprenör om detta för lättare planering av arbetet.

Förtydligande av ”8 timmars arbete inne på varje tomt”
Det verkar som att det fortfarande finns frågetecken kring hur arbete och betalning av arbete sker inne på era fastigheter.

Vi försöker förtydliga ytterligare:
I vår kalkyl av kostnaden på projektet ingår det 8 timmars arbete på varje tomt. Det betyder alltså att en normal installation med maskin, man och elektriker på ca 8 timmar landar på slutsumman 158’000 kronor.

Skulle det ta längre eller kortare tid än 8 timmar så kommer slutsumman att ändras uppåt eller nedåt.
Ingen utav er har ännu betalt för något som skett inne på er tomt. När tanken, pumpen, elen och arbetet inne på er fastighet är helt färdigt kommer de entreprenörer som arbetat hos dig fakturera separat direkt till dig. Detta gör att ni kan utnyttja ROT avdraget på samtliga fakturor.

Vi hörs snart igen!
/Styrelsen Säterbygdens VA samfällighet